RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 26 september.

Door Sam Fish 

De GGD’en hebben de afgelopen 24 uur 1624 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat is er slechts één minder dan gisteren. Toen meldde het RIVM namelijk 1625 besmettingen in één dag tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 1668 besmettingen per dag. Daar zitten we met het hele land dus netjes onder.

Een ander verhaal op het eiland. Hier is wederom een kleine stijging te zien. Sinds gisteren zijn er 5 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 3 meer dan gisteren, toen waren het er slechts 2. En daarmee zitten we weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 3 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 473 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 3 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding vandaag. Op de intensive care-afdelingen liggen vandaag 169 patiënten, dat zijn er 4 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen worden nu 304 mensen behandeld. Dat zijn er 7 meer dan gisteren.