RIVM meldt vier nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 18 september. We nemen een kijkje.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 2051 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD’en. Dat zijn er 121 minder dan gisteren, wat weer goed nieuws is. En we zitten daarmee net onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland vandaag op 2077 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is een minimale stijging te zien. Hier zijn sinds gisteren 4 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is er slechts één meer dan gisteren. Maar daarmee zitten we nog wel boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2 besmettingen per dag. De situatie in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is nog onveranderd. Zorgorganisatie CuraMare heeft namelijk nog geen nieuwe coronakaart gepubliceerd.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er op dit moment 551 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 15 minder dan gisteren. Op de ic-afdelingen liggen nu 192 patiënten, dat zijn er 2 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 359 mensen. Daar is een daling te zien van 13 patiënten.