Slechts één nieuwe besmetting op Goeree-Overflakkee

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 12 september. Deze zijn te vinden op www.coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish 

In heel Nederland zijn er sinds gisteren 2129 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 116 minder dan gisteren, toen werden er namelijk 2245 besmettingen gemeld. En met die daling zitten we weer netjes onder het landelijk gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2401 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is de daling ook te zien. Hier is in 24 uur tijd slechts één nieuwe besmetting gemeld. Gisteren waren dat nog drie besmettingen in 24 uur. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er op dit moment 640 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 8 minder dan gisteren. Van hen liggen 205 coronapatiënten op een intensive care-afdeling, wat er 4 minder zijn dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 435 patiënten.