Drie nieuwe besmettingen op GO volgens het RIVM

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 11 september.

Door Sam Fish 

Volgens het RIVM zijn er sinds gisteren 2245 nieuwe besmettingen bijgekomen in Nederland. Dat zijn er 485 minder dan gisteren, toen werden er 2730 besmettingen gemeld in het land. En daarmee zitten we ook weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2440 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is de daling ook te zien. Hier zijn in één dag tijd 3 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 7 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) heeft een update geplaatst op haar website. Zij laten weten dat er op dit moment 648 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 25 minder dan gisteren. Op de intensive care-afdelingen liggen op dit moment 209 coronapatiënten, dat is een daling van 2 patiënten. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 439 patiënten.