RIVM meldt 2 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 9 september.

Door Sam Fish 

Landelijk zijn er volgens het RIVM in één dag tijd 2403 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD’en. Dat zijn er maar liefst 440 minder dan gisteren, toen werden er namelijk 2843 besmettingen gemeld. En met die daling zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2496 besmettingen per dag.

En op Goeree-Overflakkee is de daling gelukkig ook te zien. Gisteren werden er maar liefst 11 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Vandaag meldt het RIVM voor onze gemeente slechts 2 nieuwe besmettingen. Dat zijn er dus 9 minder, wat heel fijn is. En ook het wekelijks gemiddelde is iets gedaald. Dat stond de afgelopen dagen op 5 besmettingen per dag, vandaag staat die op 4. En daar zitten we dus ook weer onder.

LCPS 

Op dit moment liggen er 657 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding in haar dagelijks update. Gisteren lagen er 14 patiënten meer in de ziekenhuizen. Op de ic’s liggen vandaag 214 patiënten, dat zijn er 5 minder dan gisteren. En het aantal patiënten op de reguliere COVID-afdelingen is gedaald met 9 patiënten sinds gisteren. Daar liggen nu 443 patiënten.