RIVM meldt vandaag 7 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 2 september.

Door Sam Fish 

Het RIVM heeft voor heel Nederland 2821 nieuwe besmettingen doorgekregen sinds gisteren. Dat zijn er 57 minder dan een dag geleden, maar het blijft aan de hoge kant. Het zit ook nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2535 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we ook weer gestegen. In 24 uur zijn er 7 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 5 meer dan gisteren. En daarmee zitten we helaas weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor het eiland vandaag op 5 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard is er ook weer een coronapatiënt opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft haar gegevens aangevuld. Vandaag liggen er 651 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 8 meer dan gisteren. Van hen liggen er 209 op een intensive care-afdeling, dat zijn er 2 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 442 coronapatiënten. Dat zijn er 6 meer dan gisteren.

CuraMare 

Het is donderdag, dus dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare morgen weer met een nieuwe coronakaart komt. En dus kijken we nog heel even naar de kaart van vorige week vrijdag. Daarop is te zien dat er op vrijdag 26 augustus nog 5 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lagen. De andere locaties van CuraMare zijn coronavrij.

curamare coronakaart 27 augustus