Vandaag 5 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 25 augustus. We zijn weer gestegen.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 2863 nieuwe besmettingen. Een stijging, want het zijn er 359 meer dan gisteren. En daarmee zitten we wederom boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2480 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er 70 mensen opgenomen in het ziekenhuis vandaag met het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is de stijging ook te zien. Hier zijn vandaag 5 nieuwe besmettingen gemeld. Dat valt mee, maar gisteren waren het er 2. We zijn al een tijdje aan het jojo’en rond de 4 à 5 besmettingen per dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag dan ook op 4 besmettingen per dag. Daar zitten we helaas net boven.

Ziekenhuizen 

Ook de Landelijke Coördinatie Patiënten Spreiding heeft haar cijfers aangevuld met de gegevens van vandaag. We weten via het coronadashboard al dat er vandaag 70 coronapatiënten bij zijn gekomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Daarmee liggen er nu 674 coronapatiënten in een ziekenhuis. Van hen liggen er 228 patiënten op een intensive care. Dat zijn er gelukkig 2 minder dan gisteren.