Schoolkinderen maken kennis met muziek van Bach

Foto: Stichting Havenconcert Goedereede

Op vrijdag 10 september vindt alweer voor de tweede keer het Havenconcert Junior plaats. Dit is een uitbreiding van het ‘gewone’ Havenconcert voor volwassenen.

Het Havenconcert in Goedereede is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton wordt op zaterdag 11 september door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. De Stichting Havenconcert Goedereede is trots dat daar sinds vorig jaar een jeugdconcert bijgekomen is.

En daarop aansluitend is er ook nog de Havenconcert Muziekdag. Hiermee hoopt de stichting muziekverenigingen een steuntje in de rug te bieden. Want de hoop is natuurlijk dat kinderen enthousiast worden en zelf ook een instrument willen leren bespelen.

Bach

Voor het Havenconcert Junior op vrijdag 10 september zijn alle basisschoolleerlingen van het eiland uitgenodigd. Leerlingen van de groepen 5 en 6 mogen die dag klassikaal het evenement bezoeken. Al meer dan 500 kinderen hebben zich via hun school aangemeld om erbij te zijn.

Ton Meijer vertelt en speelt tijdens de voorstelling het leven van de grote Johann Sebastian Bach. Drie musici vertolken daarbij zijn prachtige muziek. De kinderen worden meegevoerd in de wereld van Bach. Ze componeren en zingen mee, voelen zich als één van Bachs 21 kinderen. Of misschien zijn ze voor even een knaap in het kinderkoor of zitten ze met Bach in de gevangenis. Zonder dat ze het merken, kruipt de muziek van Bach in hun oren.

Be Motzart

Vorig jaar was er eenzelfde soort voorstelling: Be Motzart. Deze werd door hetzelfde gezelschap opgevoerd en was een zeer groot succes. De muzikanten zijn dan ook van hoog niveau. Sopraan Marije van Stralen zong voor internationale operahuizen. Met haar loepzuivere stemgeluid maakt ze dan ook veel indruk. En ook violiste Marieke de Bruijn en cellist Jos Teeken hebben ruimschoots hun sporen verdiend.

Muziekdag

Op zaterdag 11 september heeft een aantal muziekverenigingen activiteiten gepland voor kinderen. Denk aan demonstraties van instrumenten, miniconcerten en gratis proeflessen. Dit allemaal op diverse locaties, verspreid over het eiland. Op de website van het Havenconcert is meer informatie te vinden over deze dag. Daar lees je precies wat je waar kunt doen.

Kom genieten

Wil jij ook komen genieten van de mooie muziek tijdens het Havenconcert? Dat kan helemaal gratis. De stichting is volledig afhankelijk van giften. Wil je dus een handje helpen, dan kan er gedoneerd worden. Ook dit kan op de website.