RIVM meldt vandaag 6 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 19 augustus.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 2524 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er precies 300 minder dan gisteren. Een mooie daling dus. Maar het aantal besmettingen zit nog wel boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2449 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we helaas weer iets gestegen. In 24 uur tijd zijn er hier 6 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat is het dubbele van gisteren, toen waren het er 3. En daarmee zitten we ook weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

CuraMare 

Het is donderdag en dat betekent dat er morgen als het goed is een nieuwe coronakaart komt vanuit zorgorganisatie CuraMare. En dus kijken we even terug op de situatie zoals die afgelopen vrijdag werd gedeeld. Op de kaart van vrijdag 13 augustus was te zien dat er nog vier coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lagen. Volgens het coronadashboard is er deze week zeker één patiënt bijgekomen. Morgen zien we wat de nieuwe situatie is binnen de zorgorganisatie.

curamare coronakaart 13 augustus