Advies over derde prik komt waarschijnlijk in september

Foto: Afbeelding van torstensimon via Pixabay

De Gezondheidsraad verwacht begin september, uiterlijk half september, meteen advies over een mogelijke derde coronaprik.

Het gaat erom dat volledig gevaccineerden mogelijk nog een extra coronaprik krijgen. Hiermee zouden mensen nóg beter beschermd zijn tegen het virus, laat een woordvoerder weten.

Eerder werd al bekend dat het kabinet hier in het najaar een besluit over neemt. Het Outbreak Management Team (OMT) moet hier ook nog een advies over uitbrengen.

Extra booster

In juni werden de Gezondheidsraad en het OMT al gevraagd naar hun visie op zo’n extra booster. Toen werd gezamenlijk aangegeven dat er nog te veel onzekerheden waren over het verloop van de vaccins en het virus. Wel noemden ze het toen al “aannemelijk dat een boostervaccinatie in het verschiet ligt”.

De Amerikaanse regering is van plan om iedereen in de VS een derde prik te geven. Deze kunnen ze krijgen acht maanden nadat mensen volledig gevaccineerd zijn tegen corona. Dat meldt The New York Times dinsdag. Waarschijnlijk zijn de bewoners van bejaardentehuizen en zorgwerkers als eerst aan de beurt hiervoor.