Ouddorpse Reddingsbrigade heeft het er maar druk mee

Foto: Ouddorpse Reddingsbrigade

Het is maar goed dat de lifeguards van de Ouddorpse Reddingsbrigade elke dag aanwezig zijn. Ook afgelopen week was het weer een drukke week voor het team.

Dat begon al op donderdag met een drukke dag op het strand. Het was immers mooi weer. Meerdere strandgasten zwommen deze dag naar zandplaat ‘De Ooster’. Anderen kennen deze zandplaat misschien als de Aardappelbult. Wat mensen misschien niet weten is dat de stroming bij deze zandplaat erg gevaarlijk is.

Met laag water zwem je relatief makkelijk naar de zandplaat. Maar zodra het water stijgt, kun je nog maar lastig terug komen. “Zwem en/of surf dus niet naar deze zandplaat,” aldus de reddingsbrigade.

Watersporters in de problemen

Op vrijdag kwam er een melding binnen via Beachclub ’t Gorsje. Daar was een windsurfer in de problemen geraakt. De windsurfer had materiaal pech en had zichzelf eraan verwond. Een lifeguard heeft toen op de waterscooter de sporter en zijn materiaal veilig naar de kant gebracht. De windsurfer is hierna doorgestuurd naar de huisartsenpost.

Ook op zaterdag waren er veel watersporters in Ouddorp. Door de wisselvallige wind kwam een aantal van hen in de problemen. De lifeguards hebben ongeveer 5 watersporters veilig naar de kant geholpen.

Eerste hulp

Op zondag kwam er een iets heftigere melding. Daarop vertrokken de lifeguards met een 4×4 voertuig naar de exacte locatie. De melding vroeg om een nauwe samenwerking met het ambulancepersoneel en de brandweer.

“Later op de middag kregen we ook nog een melding over een vermist meisje,” laten ze weten. “Zij was al een uur vermist toen de melding binnenkwam. Gelukkig heeft onze quad haar in goede gezondheid aangetroffen.”