Geen enkele besmetting erbij volgens het RIVM!

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 16 augustus. En dat zijn mooie cijfers!

Door Sam Fish

Vooral voor het eiland zijn het mooie cijfers. Er is hier in 24 uur tijd namelijk geen enkele nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Ook is er niemand opgenomen in het ziekenhuis én zijn er geen sterfgevallen gemeld. Dat is dus heel mooi nieuws. Dit kán komen doordat deze cijfers over gisteren gaan, maar het blijft mooi nieuws. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland vandaag op 4 besmettingen per dag.

Ook voor landelijk is er weer een kleine daling te zien. Er zijn in één dag namelijk 2275 nieuwe besmettingen gemeld en dat zijn er 23 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde is ook een leuk getal vandaag, dat is namelijk 2345 besmettingen per dag. En nog beter aan dit getal is het feit dat de dagelijkse cijfers lager zijn dan het gemiddelde.

Gratis coronatesten  

We meldden het vorige week al. Voor september krijgt ieder huishouden een brief om twee gratis zelftesten aan te vragen. De website waarop je deze moet aanvragen is echter een beetje traag vandaag. Veel mensen krijgen een zogenoemde ‘504 Gateway Time-Out’-fout. Dat wil zeggen dat de site er te lang over doet om te laden. De oorzaak voor de storing is nog onduidelijk. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten het heel vervelend te vinden. “We werken hard om de problemen te verhelpen.”

Mocht je dus de foutmelding krijgen, probeer het dan op een later moment nog een keer.