RIVM meldt 6 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 13 augustus.

Door Sam Fish 

Bij de cijfers van vandaag zit nog een kleine uitloop van de storing van afgelopen woensdag. Het RIVM schrijft daarover op het coronadashboard: “Door een eerdere storing zijn op woensdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen er vandaag bij. Daardoor vallen de dagcijfers vandaag hoger uit dan werkelijk.”

Daarmee zijn er vandaag in heel Nederland 2718 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er nog eens 104 meer dan gisteren. Daarmee zitten de cijfers ook vandaag weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland vandaag op 2338 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine stijging te zien. De afgelopen twee dagen werden er per dag 4 besmettingen gemeld, vandaag komen er 6 besmettingen bij op het eiland. Het wekelijks gemiddelde zit er precies tussenin, dat staat namelijk op 5 besmettingen per dag.

CuraMare  

Het is vrijdag en dat betekent maar één ding: een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Op de kaart van vandaag is te zien dat er één patiënt meer in het Dirksland ziekenhuis ligt, ook mochten drie mensen het Van Weel-Bethesda verlaten. Dat betekent dus dat er in de afgelopen week vier nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. De overige locaties van CuraMare op het eiland zijn nog steeds coronavrij.

curamare coronakaart 13 augustus