Stadscafé Goeree is écht het leukste terras van GO!

Foto: Sam Fish

Al drie jaar organiseren wij van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl de verkiezing voor het leukste, beste, gezelligste, mooiste terras van het eiland. En al drie jaar is er één winnaar!

Door Sam Fish

Op maandag 12 juli maakten we bekend dat Stadscafé Goeree voor het derde jaar op rij is verkozen tot het leukste terras van Goeree-Overflakkee. Het is een verkiezing die wordt gevormd door onze volgers op Facebook. Daar kan iedereen ieder jaar in de reacties stemmen op hun favoriete café, restaurant of bar. Een terras is overigens geen must-have om te winnen, ondanks de naam van de verkiezing.

Derde jaar op rij

Met maar liefst 63 stemmen voerde Stadscafé Goeree de leiding in de verkiezing. “Ik dacht heel even dat we het niet gingen winnen,” zegt eigenaar Michel den Eerzamen. “We lagen best wel achter in het aantal stemmen. En toen ineens schoten we omhoog. Dat was heel bijzonder om te zien. Er werd zelfs op ons gestemd door mensen die we niet kenden. Dat voelt nóg specialer. Maar het voelde heel goed toen we te horen kregen dat we hadden gewonnen. Het is een overwinning en een bevestiging dat de klanten het hier naar hun zin hebben.”

“Het bevestigt dat je iets goed doet,” zegt mede-eigenaresse Coco. “En het is alleen maar leuk dat het gaat via Facebookstemmen. Als een jury zoiets bepaalt, dan is het een momentopname. En nu zijn het echt gasten die hun waardering voor ons uitspreken. Het is een waardering voor ons café en dat is heel prettig voor Michel en mij.”

Zwaar jaar

Het afgelopen jaar is een zware geweest voor Michel en Coco. “Het was niet makkelijk, maar dat geldt voor iedereen,” vertelt Coco. “Maar we zijn er gelukkig nog, daar zijn we erg blij mee.” De twee gingen improviseren om toch wat inkomen te krijgen. “We hebben vrijwel de hele maand december oliebollen verkocht. En we hebben ongeveer twee maanden een buitenbar gedraaid. Daar verkochten we warme drankjes en erwtensoep.” Daarnaast heeft het café ook afhaalmaaltijden verkocht. “Ik ben blij dat we de tijd doorgekomen zijn. Het had niet langer moeten duren,” voegt Michel er aan toe.

Steeds weer iets nieuws

De eerste keer dat Stadscafé Goeree de verkiezing won, was het gebied voor het pand één groot zandbak. Toen vorig jaar de oorkonde werd overhandigd hadden ze net hun prachtige terras geopend aan de haven. En inmiddels is het terras verder aangekleed met olijfbomen. “Ik wil niet op de feiten vooruit lopen, maar ik ga toch eens verzinnen wat we voor volgend jaar kunnen vernieuwen,” grapt Michel als hij met een vol dienblad naar buiten loopt.

Bedankt allemaal!

Het moge duidelijk zijn dat Coco en Michel vereerd zijn door de winst. “Als mensen drie jaar achter elkaar op ons stemmen, dat ontroert,” zegt Michel. “Het is een pluim op je werk en een mooie waardering. En daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken. Ik hoop dat we iedereen hier mogen verwelkomen voor een lekker drankje.”

Voor wie het nog niet weet: Dit leukste terras van Goeree-Overflakkee is te vinden aan de Noordzijde Haven in Goedereede!

Derde keer op rij leukste terras