RIVM meldt 4 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 11 augustus. Een mooie daling! Of toch niet?

Door Sam Fish

Landelijk zijn er vandaag 2155 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er slechts 49 minder dan gisteren. Dat zit gelukkig nog netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 2418 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine daling te zien. Hier werden gisteren nog 6 nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er 4. Het wekelijks gemiddelde is hoger dan dat, dat staat voor vandaag op 6 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard is er ook weer een nieuwe patiënt opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Als het goed is komt er vrijdag een nieuwe coronakaart vanuit CuraMare met de exacte cijfers van het ziekenhuis.

Storing 

Het RIVM meldt op het coronadashboard weer te kampen met een technische storing. Ze schrijven daarover het volgende: “Door een technische storing zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig ontvangen door het RIVM. De cijfers die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen.” Hopelijk is de storing snel verholpen en worden de cijfers morgen weer rechtgetrokken.