Meedoen aan een leesclub? Het kan bij de bibliotheek!

Foto: Pixabay; StockSnap

Leesliefhebbers opgelet! De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert een leesclub! Speciaal voor mensen die het leuk vinden om na te praten over een boek.

Binnen de bibliotheek zijn momenteel al 14 leesclubs actief. Het merendeel leeft (vertaalde) Nederlandse literatuur. Daarnaast zijn er leesclubs die zich speciaal richten op geschiedenisboeken. En er is een club voor luisterboeken actief binnen de bieb. Deze clubs komen samen van september tot en met mei.

Leesclub

Bij een leesclub lees je met een kleine groep mensen in dezelfde periode hetzelfde boek. Dit kan met elkaar of ieder voor zich. Nadat iedereen het boek gelezen heeft, is er tijd om samen te komen om het boek te bespreken. Je kunt daarbij ook ervaringen uitwisselen. De bespreking van het boek gaat aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie en tips. Maar er zitten ook boeiende discussievragen bij.

Deze ontmoetingen geeft je andere inzichten, brengt je op nieuwe ideeën en geeft stof tot nadenken. Maar bovenal is een leesclub gezellig bij uitstek en dé plek om andere boekliefhebbers te ontmoeten.

Lees en praat mee

Lijkt zo’n leesclub wel iets voor jou? Neem dan contact op met Lindsay Pelt via [email protected]. Als je je nu aanmeldt, kun je dit najaar nog meedoen met een leesclub.

Open Leesclub en auteursbezoek van Judith Koelemijer

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet helemaal zeker bent of zo’n leesclub wel iets voor jou is. In dat geval is er de Open Leesclub. Het is een goed alternatief, want je zit niet meteen een heel seizoen vast aan een clubje. Je leest en bespreekt één boek en je zit verder nergens aan vast. Een handige manier dus om kennis te maken met de wereld van de leesclubs.

Op donderdag 16 september bezoekt auteur Judith Koelemeijer het Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Tijdens deze avond vertelt Judith over het schrijverschap en haar boeken. Ter voorbereiding wordt haar boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ besproken tijdens de Open Leesclub. Het boek wordt in de eerste week van september besproken. Dit gebeurt in alle vestigingen van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Aanmelden kan via de website of bij de balie in de bibliotheek.