RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 5 augustus en die zijn weer aardig omhoog gegaan.

Door Sam Fish 

Zowel de landelijke als de eilandelijke cijfers zijn in de afgelopen 24 uur weer gestegen. Zo zijn er voor heel Nederland in één dag 3402 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 566 meer dan wat er gisteren werd gemeld. En daarmee zitten de landelijke cijfers ook boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2750 besmettingen per dag. Hopelijk zitten we daar snel weer onder.

En op Goeree-Overflakkee is ook sprake van een stijging. Sinds gisteren zijn er 13 nieuwe besmettingen gemeld terwijl dat er gisteren slechts één was. Al een paar dagen zitten we erg laag op het eiland, met afgelopen maandag zelfs helemaal geen nieuwe besmettingen. Maar vandaag helaas toch weer 13 nieuwe besmettingen erbij. Daarmee zitten we ook flink boven het wekelijks gemiddelde, dat staat voor Goeree-Overflakkee voor vandaag op 6 besmettingen per dag.

CuraMare 

Als het goed is komt zorgorganisatie CuraMare morgen weer gewoon met een nieuwe coronakaart. Daarop is te zien wat de situatie is per zorglocatie. En omdat er morgen dus waarschijnlijk een nieuwe kaart komt, kijken we nog heel even terug naar de kaart van vorige week. Deze werd afgelopen maandag gepubliceerd. Op die kaart is te zien dat er op maandag nog 7 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis liggen. De rest van de locaties zijn coronavrij.

CuraMare coronakaart 2 augustus