RIVM meldt 19 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 22 juli. We zijn weer gedaald!

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er voor vandaag 6301 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 644 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 8780 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig ook een daling te zien. Op het eiland werden gisteren maar liefst 36 besmettingen gemeld in 24 uur tijd, vandaag zijn dat er 19. Dat zijn er dus 17 minder. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland ligt voor vandaag op 17 besmettingen per dag, daar zitten we nog wel een klein beetje boven.

Het coronadashboard meldt echter wel dat er op het eiland iemand is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

CuraMare 

Het is morgen vrijdag en dan komt er als het goed is weer een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. We kijken daarom nog heel even terug op de kaart van vorige week vrijdag, 16 juli. Daarop is te zien dat het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland coronavrij is. En ook alle bewoners van Ebbe & Vloed in Oude-Tonge waren weer genezen verklaard. Echter zijn er toen wel 2 nieuwe besmettingen gemeld binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.

coronakaart 16 juli