Er komt glasvezel in Dirksland, Melissant en Herkingen!

Foto: DELTA Fiber Netwerk

Goed nieuws voor Dirksland, Herkingen en Melissant. Er zijn genoeg aanmeldingen binnengekomen om glasvezelinternet aan te leggen in de dorpen.

Naar verwachting start de aanleg eind dit jaar. Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, wordt persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Ook krijgen ze dan meer informatie over het verdere verloop van de schouw- en aanlegwerkzaamheden.

Duizendste aansluiting

“Deze maand is de duizendste glasvezelaansluiting op Goeree-Overflakkee in gebruik genomen. Ik ben heel blij dat ons eiland steeds meer gebruik kan maken van het netwerk van de toekomst,” zegt wethouder Tea Both-Verhoeven. “Hoe mooi is het dat nu ook de dorpen Dirksland, Herkingen en Melissant glasvezel krijgen. Ik kijk uit naar de verbundeling van de rest van het eiland die na de zomervakantie gaat starten.

“Ik ben een geboren en getogen Melissantenaar,” zegt Piet Grootenboer. Hij is directeur bij DELTA Fibert Netwerk. “Ik ben blij dat Dirksland, Herkingen en Melissant nu ook snel en stabiel internet krijgen. We hebben tijdens deze campagne nauw samengewerkt met ambassadeurs, lokale verkopers, winkeliers en het Streekmuseum. Mede dankzij hun enthousiasme en inzet kunnen we hier ook een glasvezelnetwerk aanleggen. Het blijkt maar weer dat de saamhorigheid op het eiland heel groot is.”

Aanmelden kan nog

Het is door de coronamaatregelen moeilijker geweest om mensen te benaderen. Daarom krijgen alle inwoners tot 12 augustus nog de tijd om zich alsnog aan te melden voor glasvezel. Dat kan bij een van de aangesloten aanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doe je dit voor 12 augustus? Dan bespaar je de aansluitkosten van 650 euro. Ook profiteer je van een scherp aanbod.

Door naar de rest van het eiland

De Blauwe Dino kondigt voor de rest van het eiland een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk met internet via glasvezel. Juist in deze tijd blijkt snel en stabiel internet erg belangrijk. We werken en leren nog steeds thuis en we zijn vaker aan het videobellen. Goed internet houdt ons verbonden met elkaar. Let dus goed op of de Blauwe Dino in augustus bij jou in de buurt staat!