RIVM meldt 27 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van zondag 18 juli. Het gaat twee kanten op.

Door Sam Fish 

Aan de ene kant zijn er de landelijke cijfers, die zijn vandaag iets gedaald. Zo zijn er in 24 uur 10.247 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 887 minder dan gisteren, een mooie daling dus. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 10.052 besmettingen per dag.

Aan de andere kant heb je Goeree-Overflakkee. Op het eiland zijn vandaag maar liefst 27 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 19 meer dan gisteren, toen waren het er namelijk 8. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het eiland op 14 besmettingen per dag, daar zitten we dus boven.

CuraMare  

Op vrijdag werd er ook een nieuwe coronakaart gepubliceerd door zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien dat er geen coronapatiënten meer in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Wel zijn er twee besmettingen binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. In Ebbe & Vloed zijn alle zeven bewoners weer genezen verklaard.

coronakaart 16 juli