RIVM meldt 20 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangepast. We kijken naar de cijfers van zondag 11 juli.

Door Sam Fish 

Landelijk is er vandaag een kleine daling te zien vergeleken met gisteren. Laat je echter niet foppen, dit komt waarschijnlijk door de vertraging van het weekend. Op zaterdag en zondag worden niet overal gegevens doorgegeven. Dat houdt in dat de cijfers op zondag en maandag lager uitvallen dan ze daadwerkelijk zijn. Dat wil zeggen dat we vandaag dus wel een daling hebben, maar dat dat vanaf dinsdag weer gewoon wordt ingehaald. Het RIVM laat zelf weten dat het om een achterstand in de administratie gaat.

Zo zijn er voor vandaag 9398 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 947 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor Nederland vandaag op 5630 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is vandaag een verdubbeling te zien. In 24 uur zijn er 20 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland, dat waren er gisteren nog 10. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 12 besmettingen per dag.

Ziekenhuisdrukte  

Al dagen is de drukte in het ziekenhuis ongeveer hetzelfde. Er liggen volgens de cijfers van vandaag 206 mensen in het ziekenhuis met corona. Dat waren er gisteren nog 205. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal gevulde bedden op de intensive care-afdelingen zijn ook iets toegenomen. Die gingen van 82 naar 88.

De verwachting is dat die cijfers de komende tijd ook toe gaan nemen. Dat is natuurlijk een reactie op de snel oplopende besmettingscijfers. Maar waarschijnlijk gaat die toename niet zo snel als tijdens de eerste en tweede coronagolf. De meeste ouderen zijn namelijk ingeënt, dat was toen niet het geval.