Samen Nederlands oefenen in het Taalcafé

Foto: Afbeelding van Mahesh Patel via Pixabay

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. En daarom is het Taalcafé opgezet.

In het Taalcafé krijgen anderstaligen de mogelijkheid om hun Nederlandse woordenschat uit te breiden. Er wordt daarnaast ook geoefend met klanken en zinsopbouw. Dit oefenen gebeurt allemaal onder begeleiding van enthousiaste en gecertificeerde vrijwilligers. Zij voeren alledaagse gesprekken met je over verschillende onderwerpen. Denk aan werk, boodschappen, hobby’s en gezondheid.

Naast het leren en oefenen van de Nederlandse taal is het Taalcafé ook een ontmoetingsplek. Deelnemers kunnen hier dus ook nieuwe sociale contacten opdoen.

Elke week geopend

Er zijn in totaal drie Taalcafés op het eiland. Deze zijn te vinden in de bibliotheken van Oude-Tonge, Middelharnis en Ouddorp. Deze drie locaties zijn elke week geopend op de onderstaande momenten.

  • Ouddorp – elke dinsdag van 13.15 tot 14.45 uur
  • Middelharnis – elke donderdag van 13.15 tot 14.45 uur
  • Oude-Tonge – elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur

Het maakt niet uit wat je niveau is, iedereen mag meedoen in het Taalcafé. Deelname is volledig gratis, vooraf aanmelden is echter wel verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected], of bel met 06 25 50 89 91.