RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 8 juli. Het zal je niet verbazen dat we weer zijn gestegen.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 5475 nieuwe besmettingen, dat zijn er 1787 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor het land vandaag op 2308 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee zijn we iets gedaald. Voor vandaag zijn er namelijk 13 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren ook al 14. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland ligt voor vandaag op 6 besmettingen per dag.

Nieuwe maatregelen 

Nog niet heel lang geleden werd een groot deel van de maatregelen in één keer versoepeld. Nu kijkt het kabinet toch of er niet maatregelen terug moeten komen. Mocht dit wel het geval zijn, dan laten ze dat morgen, vrijdag dus, weten. Als dit het geval is, gaat het volgens de NOS om maatregelen voor clubs en discotheken, meerdaagse festivals en het toelaten van toeristen in Nederland. Ook zou het testen voor toegang tijdelijk afgeschaft kunnen worden.

CuraMare  

Het is morgen vrijdag en dat betekent dat er dan als het goed is een nieuwe coronakaart komt vanuit zorgorganisatie CuraMare. We kijken daarom nog heel even terug op de laatste nieuwe kaart. Die laat zien hoe de situatie er vorige week vrijdag, 2 juli, aan toe was. Vorige week lagen er nog drie coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. En ook kwamen er bij die kaart ineens 7 nieuwe besmettingen bij binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

CuraMare coronakaart 2 juli