Geen enkele nieuwe besmetting gemeld op het eiland!

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 5 juli. Goed nieuws voor het eiland!

Door Sam Fish 

In de afgelopen 24 uur zijn er weer meer nieuwe besmettingen gemeld in Nederland. Vandaag komen er 1545 besmettingen bij volgens het RIVM. Dat zijn er weer bijna 300 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor het land ligt voor vandaag op 979 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ver overheen.

Op het eiland is er echter goed nieuws te melden. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM vandaag namelijk geen enkele nieuwe besmetting in 24 uur tijd. Gisteren werd er nog één nieuwe besmetting gemeld. Nu kan dat komen doordat er ook daadwerkelijk niemand positief getest is. Maar het kan ook komen door de vertraging van het weekend. Het is hoe dan ook goed nieuws en we blijven het gewoon in de gaten houden. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

Geen zorgen voor nieuwe lockdown

Als we het hebben over informatie rondom het coronavirus denken we vrijwel gelijk aan het RIVM en het OMT. Maar een goede derde is ook Diderick Gommers. De ic-arts is de volledige coronacrisis al een bron van informatie. En ook nu stelt hij ons gerust. Hij ziet het namelijk niet snel gebeuren dat Nederland door de oprukkende Deltavariant weer op slot zal moeten. “Op dit moment verwachten we niet dat de ziekenhuizen overlopen en we weer in lockdown moeten. We denken dat we het kunnen controleren,” zei hij in een podcast van BNR.

Waarschijnlijk is de Deltavariant in het najaar dominant in Nederland en daar zitten wel risico’s aan vast. Zo is nog niet bekend hoe lang de vaccins precies bescherming bieden tegen het virus. “Dat gaan we in de gaten houden. Misschien moeten de 70- en 80-jarigen nog een extra prik krijgen.”