RIVM meldt 4 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 2 juli. Het gaat niet de goede kant op.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er weer bijna 1000 nieuwe besmettingen gemeld. Om precies te zijn gaat het om 962 besmettingen in 24 uur. Dat zijn er 117 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor het land staat vandaag op 659 besmettingen per dag. Daar zitten we dus flink boven. Hopelijk blijven we onder de 1000 besmettingen zitten en worden het er morgen niet nog meer.

Op Goeree-Overflakkee zijn we echter wederom iets gedaald. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 4 besmettingen bijgekomen op het eiland, dat waren er gisteren 5. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 7 besmettingen per dag, dus daar zitten we netjes onder.

Het RIVM schat dat het bij de helft van alle besmettingen gaat om de Deltavariant van het virus.

CuraMare 

Elke vrijdag komt zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe coronakaart. Daarop is de situatie per zorglocatie te zien. Op de kaart van vorige week was te zien dat er nog 2 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen. In de afgelopen week zijn er 4 mensen genezen verklaard en er liggen nu 3 patiënten in het ziekenhuis. Dat betekent dus dat er 5 coronapatiënten in totaal zijn opgenomen deze week.

En slecht nieuws vanuit Oude-Tonge. Binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed zijn ineens 7 nieuwe besmettingen waargenomen. Die locatie is heel lang schoon geweest.

CuraMare coronakaart 2 juli