RIVM meldt wederom 6 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 30 juni. Daarmee zijn het de laatste cijfers van deze maand.

Door Sam Fish

In de landelijke cijfers is helaas een stijging te zien. Zo zijn er in 24 uur tijd 657 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 105 meer dan gisteren. Daarmee zitten we landelijk dan ook weer boven het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 597 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag net zoveel nieuwe besmettingen gemeld als gisteren, namelijk 6. Dat zit netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor het eiland vandaag op 9 besmettingen per dag.

Kinderen krijgen uitnodiging vaccinatie

Gisteren heeft de Gezondheidsraad besloten dat gezonde kinderen van 12 tot 17 jaar ook gevaccineerd mogen worden tegen corona. De kans dat zij heel ziek worden van corona is klein, maar het is een extra bescherming voor de mensen om hen heen. Vanaf vrijdag krijgen daarom meer dan een miljoen jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie. Jongeren van dezelfde leeftijd mét medische redenen hebben al een uitnodiging gehad voor een coronaprik.

De kinderen die geboren zijn in 2004 krijgen als eerst een uitnodiging om een afspraak te maken. De rest volgt daarna stapsgewijs zoals dat ook bij de volwassenen is gedaan.