Gezocht – Wie zijn deze bedreigers in Ouddorp?

Foto: Erik Riensema

De politie vraagt mensen te helpen bij een zaak die al wat ouder is. Daarvoor moeten we even terug naar die ijskoude week in februari van dit jaar.

Door Sam Fish 

Het was woensdag 10 februari toen rond 19.50 uur werd aangebeld bij een woning aan de Oude Nieuwlandseweg in Ouddorp. Een jonge bewoner deed open. Twee onbekende mannen vroegen hem of zijn vader misschien thuis was. Daarop ging de jonge bewoner naar binnen en haalde hij zijn vader naar de voordeur.

Bedreiging 

De vader deed opnieuw de voordeur open en werd toen aangesproken door de twee mannen. Tijdens dat gesprek werd hem verteld dat één van de twee mannen een vuurwapen had. De vader hoorde ook dat het wapen werd doorgeladen. Het slachtoffer was bang dat ze zouden gaan schieten en voelde zich flink bedreigd. Hij deed snel de deur dicht en vroeg zijn zoon de politie te bellen.

De mannen gaan er op dat moment vandoor. Aan de Westerweg staat een auto waar ze in stappen en ze rijden vervolgens weg.

Meld het 

De politie heeft beelden van deze mannen en ze hopen dat andere mensen de twee misschien herkennen. Dat kan zijn aan kleding, of bepaalde bewegingen. Maar de politie hoort het ook graag als mensen iets is opgevallen rond het moment van het incident. Misschien hebben ze verhalen gehoord na afloop. De politie wil alles weten. De beelden zijn te zien in de video onderaan dit bericht.

Heb jij iets gehoord of gezien? Heb je mensen hierover horen praten met misschien extra informatie over het voorval? Bel dan met de algemene lijn van de politie via 0900-8844. Weet je misschien wie de daders zijn, maar kennen zij jou ook? Dan kun je ook anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn bereikbaar via 0800-7000.