RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe cijfers. Dit is de update van zaterdag 26 juni.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 569 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 90 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 655 besmettingen per dag, daar zitten we vandaag dus netjes onder. Het coronadashboard meldt voor het hele land geen nieuwe sterfgevallen vandaag. Het is voor het eerst sinds september dat er niemand overleden is gemeld aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine stijging te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur 5 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren was dat er slechts één. We zitten vandaag ook precies op het wekelijks gemiddelde, dat staat namelijk op 5 besmettingen per dag.

CuraMare 

Er is gisteren een nieuwe coronakaart gepubliceerd door zorgorganisatie CuraMare. Daarop is helaas te zien dat er twee coronapatiënten zijn overleden in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis. In een week tijd zijn er ook 7 mensen genoeg aangesterkt om thuis verder uit te zieken. Er liggen nu nog 2 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

CuraMare coronakaart 25 juni