RIVM meldt slechts 1 nieuwe coronabesmetting op GO

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 25 juni. We hebben weer een bizarre daling.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 659 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 57 minder dan gisteren, wat heel fijn is. Het zit ook weer net onder het wekelijks gemiddelde, dat staat vandaag op 675 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is er een bizarre daling te zien vergeleken met gisteren. Er was gisteren dan ook een gigantische uitschieter als je kijkt naar de afgelopen twee weken. In 24 uur tijd werden er namelijk 18 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag is dat gelukkig weer terug gezakt, in 24 uur tijd is er namelijk slechts één gemeld. Daarmee zitten we wel weer meteen onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor het eiland vandaag op 5 besmettingen per dag.

Anderhalve meter blijft 

Morgen komen er aardig wat coronamaatregelen te vervallen. Eén van de beperkingen die voorlopig nog wel blijft is de anderhalve meter afstand die we onderling moeten houden. Dit is juist om hen te beschermen die zich nog niet konden laten vaccineren. De laatste groepen hebben inmiddels hun uitnodiging binnen gehad en de meeste afspraken zijn daarmee gemaakt. Maar een vaccin moet eerst nog drie weken inwerken. En dus blijven we nog tot zeker half augustus afstand houden van elkaar.

In de Tweede Kamer lieten D66 en PVV weten dat ze die regel nu al los willen laten. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge vindt dat echter niet verstandig. Hij houdt vast aan de afstand en volgt daarmee het advies van het OMT.

CuraMare  (update)

En het is vrijdag wat betekent dat zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart heeft gepubliceerd. In een eerdere versie van dit artikel stond dat het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis helemaal coronavrij was. Echter is dit niet het geval. We keken verkeerd en hebben daardoor een hele stomme fout gemaakt. Er liggen op dit moment nog 2 coronapatiënten in het ziekenhuis. Wel zijn er in de afgelopen week 7 patiënten naar huis gestuurd. Zij hebben geen extra zorg meer nodig en mogen thuis verder aansterken.

Het slechte nieuws is echter wel dat er sinds vrijdag toch ook weer twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen alle nabestaanden enorm veel sterkte met dit verlies.

CuraMare coronakaart 25 juni