Piets weer: Zomerwarmte, maar ook stevige buien

Foto: Afbeelding van Gabriel K via Pixabay

De zomerwarmte komt dit weekend terug. Het wordt een vrij snelle opwarming met zaterdag al 21 tot 23 graden in de kustprovincies tot 24 en 25 graden landinwaarts.

Door Piet Paulusma

Zaterdagavond kunnen er om 19.00 uur nog temperaturen zijn van 19 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden. In de nacht koelt het ook niet verder af dan rond de 15 of 16 graden. Het probleem van zaterdag is de buienkans die opspeelt. En daar kunnen weer stevige buien bij zijn met onweer, hagel, veel regen en mogelijk windstoten.

Zondag

Zondag zorgt voor warmte van 22 tot 24 graden in de kustgebieden. Dat loopt in het zuiden makkelijk uit tot 27 graden. In het oosten (Twente) kan het plaatselijk 28 graden worden. Zondagavond rond 19.00 uur kan het nog rond 20 graden zijn in het noorden. In het zuiden is het dan nog rond de 24 graden.

Ook komt er zondag een storing met buien vanuit Frankrijk en België het land binnen. Die zet koers richting het noordoosten. Dit kunnen opnieuw stevige buien zijn. Het is nog maar de vraag of wij vanwege de buien het voetbal buiten kunnen kijken. De kans op droog weer in het eerste deel van de avond lijkt in het noorden het grootst.