Maar liefst 18 nieuwe besmettingen in 24 uur op GO

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Een grote stijging in de coronacijfers op het eiland vandaag. Dat is te zien op het corondashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish 

Het RIVM meldt voor het hele land een stijging, al zijn de landelijke cijfers niet heel dramatisch gestegen. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 716 nieuwe besmettingen gemeld voor het land. Dat zijn er 37 meer dan gisteren. Helaas zit dat wel weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland vandaag op 711 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zitten we ver boven dat wekelijks gemiddelde. Hier zijn in de afgelopen 24 uur namelijk maar liefst 18 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat waren er gisteren slechts 3, een aardige stijging dus. Het wekelijks gemiddelde op het eiland staat voor vandaag op 6 besmettingen per dag. Dat zijn er dus iets meer.

CuraMare  

Als het goed is wordt er morgen weer een nieuwe coronakaart gepubliceerd door zorgorganisatie CuraMare. Daarop is de situatie per zorglocatie op het eiland te zien. We kijken daarom nog heel even terug naar de kaart van vorige week vrijdag. Daarop is te zien dat er op vrijdag 18 juni nog twee coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis lagen. Verder zijn alle locaties van CuraMare helemaal coronavrij. Hopelijk is dat morgen met de nieuwe kaart nog steeds het geval.

CuraMare coronakaart 18 juni