Een attentie voor de veteranen van Goeree-Overflakkee

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Helaas, wederom een jaar waarin de jaarlijkse veteranenmiddag op Goeree-Overflakkee niet door kan gaan. Maar zomaar voorbij laten gaan is geen optie.

Alle veteranen van de gemeente ontvingen op donderdag 24 juni een attentie. Bij een aantal van hen bracht burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman deze persoonlijk langs.

Veteranendag Goeree-Overflakkee

Het is gebruikelijk dat alle veteranen van het eiland worden uitgenodigd voor een ontmoeting in juni. Dat gebeurt normaal gesproken in het gemeentehuis in Middelharnis. De Vereniging Veteranen Goeree-Overflakkee stelt dan een programma samen. Dat bestaat uit een presentatie en een aantal sprekers. Daarna volgt altijd het informele gedeelte.

De bijeenkomsten zijn bedoeld om respect, erkenning en waardering uit te drukken. Niet alleen aan alle veteranen, maar ook leden van de VOMI die op het eiland wonen of woonden. Vanwege de coronamaatregelen was het dit jaar echter wederom niet mogelijk om dit te organiseren.

Waardering en respect

Geen bijeenkomst voor de veteranen dus, maar wel een alternatief. Veteranen ontvingen een attentie met kaart namens de gemeente. De waardering voor de inzet van de veteranen is groot. “Ik heb veel respect voor de inzet van onze veteranen,” laat de burgemeester weten. “In moeilijke situaties, waar ook ter wereld, leverden zij nu en in het verleden een belangrijke bijdragen aan een veiliger leefomgeving voor de medemens.”

Persoonlijk bezoek met jeep

Op verzoek stelde de heer Wim de Bonte zijn oude militaire voertuig beschikbaar. Daarin nam hij de burgemeester mee langs een aantal veteranen op het eiland. Zo brachten ze een attente persoonlijk langs bij een vrouwelijke veteraan, een jonge veteraan en twee oude veteranen. Bij alle anderen wordt de attentie per post thuisbezorgd.

Landelijke Veteranendag

Op 26 juni is het Landelijke Veteranendag. Voor die dag organiseert het Nationaal Comité Veteranendag een aangepast programma. Een programma op afstand, thuis voor de buis. Het is te live te volgen op NPO2 om 12.35 uur.

Op diezelfde dag wordt ook de Veteranenvlag gehesen bij het gemeentehuis in Middelharnis.

Attentie veteranendag 2021 Attentie veteranendag 2021