Terug naar 2 besmettingen in 24 uur tijd op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van maandag 14 juni. En er is heel mooi nieuws.

Door Sam Fish 

Voor Nederland is er prachtig nieuws te melden. Voor het eerst sinds 11 september 2020 zijn er namelijk minder dan 1000 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Vandaag zijn het er om precies te zijn 899 in één dag. Dat zijn er 167 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het hele land op 1340 besmettingen per dag. Daar zitten we dus heel mooi onder.

Op Goeree-Overflakkee is de daling ook wederom ingezet. In 24 uur tijd zijn er 2 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland, dat zijn er weer 5 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt hier op 8 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer netjes onder.

Stijging in het ziekenhuis 

Er is in de laatste 24 uur niemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Maar landelijk is het aantal ziekenhuisopnames wel iets gestegen. De afgelopen weken daalde de bezetting in de ziekenhuizen, maar die daling is er even uit. Net als gisteren is er vandaag een kleine stijging te zien in de bezetting.

Op dit moment liggen 681 coronapatiënten in de ziekenhuizen, gisteren waren dat er 5 minder. Van hen liggen 263 patiënten op de intensive care. Dat zijn er dan wel weer 2 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vaccineren 

Het gaat inmiddels lekker hard met het vaccineren van de leeftijdsgroepen. Inmiddels kunnen mensen die geboren zijn in 1994 hun vaccinatieafspraak inplannen bij de GGD. Daarmee zijn er steeds meer mensen die hun eerste prik hebben gehad. Dat betekent dat er steeds meer mogelijk gaat zijn.