Er komen stevige onweersbuien aan deze week!

Foto: Afbeelding van Tobias Hämmer via Pixabay

Na de tropische temperaturen die op de planning staan voor woensdag en donderdag, slaat het om. We moeten rekening houden met stevige onweersbuien.

Die waarschuwing komt van Weer.nl. Woensdag wordt het op grote schaal eerst tropisch warm. Het kwik kan dan de 30 graden aantikken of zelfs nog hoger. Alleen in de kustgebieden is het iets koeler. De zon schijnt flink, maar in de loop van de dag komen er wat stapelwolken aan.

De kans op een bui blijft deze dag echter erg klein.

Onweer

De echte onweerskansen beginnen vanaf donderdag. Opnieuw wordt het dan op grote schaal tropisch warm. In de westelijke helft van het land wordt het echter al wat minder heet dan op woensdag. De lucht wordt vochtiger en daardoor ook wat instabieler. Dit zorgt ervoor dat er al meer (stapel)bewolking voorkomt. Toch laat de zon zich nog regelmatig zien. In de loop van de middag neemt de kans op onweersbuien flink toe.

Ook in de nacht naar vrijdag en op vrijdag zelf houdt de kans op stevige onweersbuien aan. De atmosfeer lijkt donderdag en vooral vrijdag wat dynamischer dan bij voorgaande onweerssituaties van dit jaar. Dat zorgt ervoor dat de onweersbuien waarschijnlijk wat georganiseerder zijn. Ze zullen ook grotere gebieden aan kunnen doen. Bij dit soort situaties hangt volgens Weer.nl veel af van de details en de timing. Daarom blijft de onzekerheid tot op het laatste moment vrij groot.