RIVM meldt ineens 22 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 11 juni. Een bizarre stijging op het eiland!

Door Sam Fish

Landelijk zien de cijfers er goed uit, er is namelijk weer een mooie daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 1417 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 190 minder dan gisteren. En het zit ook netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag namelijk op 1629 besmettingen per dag.

Goeree-Overflakkee is echter een heel ander verhaal. De laatste dagen waren de cijfers netjes aan de lage kant. Echter hebben we vandaag een behoorlijke uitschieter. Althans, laten we hopen dat het een uitschieter is en niet een nieuwe trend. In de laatste 24 uur zijn er op het eiland namelijk 22 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 17 meer dan gisteren. Ook ligt het ruim boven het wekelijks gemiddelde, dat is voor vandaag namelijk 9 besmettingen per dag.

CuraMare  

Het is vrijdag en dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare weer een nieuwe coronakaart publiceert. Op die kaart is de situatie per zorglocatie te zien als het gaat om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan niet op deze kaart vermeld. De afgelopen tijd is het zo dat alle locaties coronavrij zijn, behalve het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Vorige week vrijdag werden daar nog 7 coronapatiënten behandeld.

Deze week zien we helaas op de kaart dat er wederom twee patiënten zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt de teller voor het ziekenhuis op 74 coronadoden te staan. Binnen heel CuraMare zijn er 82 mensen overleden aan het virus. We wensen alle nabestaanden enorm veel sterkte toe met dit verschrikkelijke verlies.

Verder zien we ook dat er 15 mensen genezen zijn verklaard. Zij hebben het ziekenhuis verlaten en sterken thuis verder aan. Er liggen nu nog drie coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Vorige week waren dat er 7 en er zijn er 17 uitgegaan. Dat houdt dus in dat er een aardig verloop te zien is in het aantal patiënten in een week tijd.

CuraMare coronakaart 11 juni