Vandaag slechts 2 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 7 juni. Er is een mooie daling te zien.

Door Sam Fish

Uiteraard nogmaals de disclaimer dat op zondag en maandag de cijfers altijd wat lager uitvallen. Dat komt doordat in het weekend niet elke organisatie nieuwe cijfers doorgeeft aan het GGD’en. En dat is precies de plek waar het RIVM haar cijfers weer vandaan haalt. Morgen wordt dat allemaal weer rechtgetrokken.

Maar goed. Voor vandaag zijn er in heel Nederland 1490 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 106 minder dan gisteren. Ook zit het netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2206,4 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is ook een geweldige daling te zien. Op het eiland zijn in 24 uur tijd slechts 2 nieuwe besmettingen doorgegeven, dat zijn er 8 minder dan gisteren! Het wekelijks gemiddelde staat voor Goeree-Overflakkee vandaag op 8,3 besmettingen per dag.

CuraMare 

Op vrijdag wordt door zorgorganisatie CuraMare altijd een nieuwe coronakaart gedeeld. Daar valt ook het ziekenhuis in Dirksland onder en dat is ook de enige locatie van CuraMare waar nog besmettingen zijn. Op vrijdag werd gemeld dat er op dat moment nog 7 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis liggen.

CuraMare coronakaart 5 juni