RIVM meldt 10 besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 5 juni. En de update vanuit CuraMare is binnen!

Door Sam Fish 

Er is een mooie daling te zien vandaag. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 2160 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 280 minder dan gisteren en het zit netjes onder het wekelijks gemiddelde. Landelijk ligt dat vandaag op de 2441 besmettingen per dag. En die daling is gelukkig ook weer te zien op Goeree-Overflakkee. Hier zijn in 24 uur tijd 10 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er gelukkig toch weer drie minder dan gisteren. Het zit echter nog wel boven het wekelijks gemiddelde, dat staat voor het eiland vandaag op 7,9 besmettingen per dag.

CuraMare  

Gisteren was het vrijdag en had er een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare online moeten komen. Dat gebeurde echter niet. Ook vanmorgen stond deze nog niet online. Inmiddels is de kaart er wel en daarop is helaas te zien dat een coronapatiënt in het ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het virus.

In het ziekenhuis neemt de druk gelukkig wel geleidelijk af. Er liggen nu nog 7 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Dat zijn er 4 minder dan vorige week. Wel zijn er ook vijf beter gemeld, dat zijn er dus eigenlijk 6 minder. Dat betekent dus dat er in één week tijd twee nieuwe patiënten zijn opgenomen met het coronavirus.

CuraMare coronakaart 5 juni