VIDEO – Vuurtoren Ouddorp te zien bij Songfestival

Foto: PR Eilandmarketing Goeree-Overflakkee

We hebben het natuurlijk al breed behandeld dat de vuurtoren van Ouddorp te zien zou zijn tijdens de grote finale van het Songfestival. Nu staan de beelden online!

Door Sam Fish

Op zaterdag 22 mei was die grote finale dan eindelijk daar. Na maanden van voorbereiden voor diverse partijen kon het grote muziekfestijn losgaan. Het Songfestival vond dit jaar plaats in Rotterdam, omdat Duncan Laurence, uit Hellevoetsluis, er in 2019 met de winst vandoor ging.

Mooie locaties

Een groots evenement om te organiseren dus, maar een extra onhandige factor was natuurlijk het coronavirus. Er moest van alles anders gedaan worden dan in eerdere jaren. Zo ook de ‘postcards’. Dat zijn de filmpjes voorafgaand aan de optredens waarmee de inzendingen worden geïntroduceerd. De organisatie van het Songfestival in Nederland ging daarom op zoek naar mooie locaties om die postcards te filmen.

En één van die mooie locaties werd de vuurtoren van Ouddorp. Deze locatie werd ingezonden door onze eigen Eilandmarketing Goeree-Overflakkee. Van de 750 inzendingen werd Ouddorp gekozen als decor voor één van de 39 introductiefilmpjes. Maar ja, voor wie was de vuurtoren weggelegd?

De opnames

Op zaterdag 9 januari werd het tiny house opgebouwd bij de vuurtoren. Het was nog even spannend of het qua voorbereidingen allemaal door kon gaan. Maar met medewerking van de gemeente, Rijkswaterstaat, natuurpartijen en natuurlijk vuurtorenwachter Ernst kon alles gewoon doorgaan. In totaal namen de opnames 12 uur in beslag.

Het resultaat mocht er zijn. Het werd dan ook gezien door ruim 180 miljoen mensen wereldwijd. Maar welk land werd er nu voorgesteld bij onze vuurtoren? De vuurtoren van Ouddorp werd gebruikt voor niemand minder dan onze eigen Nederlandse inzending: Jeangu Macrooy. Je ziet de postcard hieronder.