RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 28 mei. We hebben een stijging en een daling.

Door Sam Fish

De stijging is te zien in de landelijke cijfers. Daar zijn voor vandaag namelijk 3914 nieuwe besmettingen gemeld, wat er 488 meer zijn dan gisteren. Voor de tweede dag op rij dus weer een stijging. En ook voor de tweede dag op rij boven het landelijk gemiddelde, dat staat voor vandaag op 3130,7 besmettingen per dag.

Het goede nieuws is dan wel weer dat de daling terug te vinden is op Goeree-Overflakkee. Hier zijn in 24 uur tijd 5 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren nog 17. Dat is dus een daling van 12 en we zitten daarmee ook weer mooi onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor het eiland vandaag op 7,4 besmettingen per dag.

CuraMare

Zorgorganisatie komt op vrijdag altijd met een nieuwe coronakaart. Daarop is de situatie per locatie te bekijken. Vorige week bleek dat alles coronavrij is op het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland na. Dat is deze week nog steeds het geval gelukkig. Wel zijn er 6 mensen ontslagen uit het ziekenhuis, zij mogen thuis verder aansterken. Ook zijn er 2 meer coronapatiënten te vinden in het ziekenhuis vergeleken met vorige week. Dat betekent dat er 8 nieuwe patiënten zijn opgenomen met het coronavirus onder de leden. Er liggen op dit moment 11 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda.

CuraMare coronakaart 28 mei