RIVM meldt 17 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard met de cijfers van donderdag 27 mei en die liggen hoger dan de laatste dagen.

Door Sam Fish

De afgelopen paar dagen hadden we prachtige cijfers, zowel op het eiland als in de rest van Nederland. Echter blijkt nu dat het RIVM wederom te kampen had met een storing. Dat betekent dus dat de afgelopen dagen niet alle cijfers binnen waren gekomen. En dat wordt vandaag ingehaald, vandaar dat de cijfers hoger uitvallen dan de afgelopen dagen.

Zo zijn er voor heel Nederland vandaag 3426 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 632 meer dan gisteren. En die storing is niet goed voor het wekelijks gemiddelde, want daar zitten we nu weer ruim boven. Dat wekelijks gemiddelde staat voor de landelijke cijfers op 3171,7 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is de nasleep van de storing ook goed te merken. Hier zijn namelijk 17 besmettingen doorgegeven, 15 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat hier op 8 besmettingen per dag.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en dat betekent dat er als het goed is een nieuwe coronakaart komt vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien hoe de situatie per locatie is. We kijken daarom nog heel even naar de kaart van afgelopen vrijdag. Op die kaart is te zien dat eigenlijk alle locaties van CuraMare coronavrij zijn, behalve het ziekenhuis. Maar het ziekenhuis kan ook nog niet coronavrij zijn zolang niet iedereen gevaccineerd is. Op dit moment liggen er nog 9 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

CuraMare coronakaart 21 mei