RIVM meldt 14 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers voor donderdag 20 mei. We zijn redelijk gelijk gebleven.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 4688 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er slechts 75 meer dan gisteren. Helaas dus wel een stijging, maar gelukkig geen enorme. Met dit aantal zitten we helaas wel boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat vandaag op 4567,1 besmettingen per dag. Dat komt natuurlijk door de storing van de afgelopen week. Die zorgde ervoor dat er een relatief laag aantal tussen zat op maandag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we ook bijna gelijk gebleven. In de afgelopen 24 uur zijn er 14 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat is er slechts één minder dan gisteren. Daarmee zitten ook ruim een punt onder het wekelijks gemiddelde van 15,1 besmettingen per dag.

CuraMare 

Morgen is het vrijdag en dat betekent dat er weer een nieuwe coronakaart komt vanuit zorgorganisatie CuraMare. De kaart van vorige week vrijdag kwam op maandag 17 mei door Hemelvaartsdag. Deze week komt hij als het goed is wel gewoon op vrijdag, er is in ieder geval niets aangekondigd over een ander plaatsingsmoment. En voordat er morgen een nieuwe kaart komt, kijken we nog even naar de situatie zoals die vorige week vrijdag was.

Zo lagen er op vrijdag 14 mei nog 12 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. En ook binnen de thuiszorg zijn nog drie cliënten besmet met het virus. Alle andere locaties zijn gelukkig virusvrij. Hopelijk blijft dat zo.

curamare coronakaart 14 mei