SRGO mag haar verschillende deuren weer openen

Foto: Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee

Op woensdag 19 mei zijn er verschillende versoepelingen doorgevoerd door het kabinet. Dat betekent dat ook SRGO haar deuren weer mag openen.

Naast het leszwemmen kunnen er weer baantjes getrokken worden. Het bowlen voor pashouders is weer mogelijk, er is een beperkt verhuur van de sporthal en we kunnen weer gaan biljarten. Kijk op de website van de verschillende SRGO-locaties voor de laatste details. Of neem telefonisch contact op met SRGO voor meer informatie via 0187-483306.

Betaling binnen de SRGO-locaties is uitsluitend mogelijk per pin.

Zwemmen

De zwemlessen zijn eerder dit jaar al van start gegaan, maar het banenzwemmen kan nu ook weer. Het is verplicht om hiervoor telefonisch te reserveren. Let op, er is een aangepast rooster en een beperkt aantal plekken per keer. De kleedkamers zijn open, maar de douches kunnen niet gebruikt worden. Het is belangrijk om onderling de anderhalve meter afstand te behouden.

Sporthal

De sporthallen zijn geopend op reservering, de kleedkamers en douches blijven echter dicht. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen. Anderhalve meter afstand houden is hierbij niet verplicht. Er geldt ook geen maximale groepsgrootte.

Vanaf 18 jaar zijn er wel regels. Zij mogen sporten met maximaal 2 personen op anderhalve meter afstand. Er geldt een maximum van 30 personen per ruimte, exclusief personeel. Groepslessen voor 18 jaar en ouder zijn niet mogelijk. Een instructeur of trainer mag zich wel tussen diverse tweetallen bewegen voor instructies.

Publiek is niet toegestaan tijdens het sporten. Vooraf reserveren en een checkgesprek zijn verplicht. Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Bowlen en biljarten

De bowlingbanen zijn weer geopend voor leden van de bowlingvereniging. Recreatief bowlen is nog niet mogelijk. Ook biljarten is weer toegestaan, deze zaal is open op reservering.