RIVM meldt vandaag 15 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 19 mei. De cijfers lijken weer helemaal rechtgetrokken na de storing van een paar dagen terug.

Door Sam Fish

Die storing zorgde op maandag 17 mei voor een bizar laag aantal nieuwe besmettingen. Het duurde dan ook niet lang voordat er werd geconstateerd dat het RIVM te maken had met een ICT-storing. Gisteren, dinsdag 18 mei, waren de cijfers daardoor weer aan de hogere kant. Maar vandaag lijkt alles weer redelijk te kloppen. Zo zijn er voor heel Nederland 4613 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 783 minder dan gisteren. Daarmee zitten we landelijk net onder het gemiddelde van 4764,9 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we gelukkig ook weer gedaald. Gisteren werden er op het eiland 21 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd, vandaag zijn dat er 15. Dat zijn er dus weer 6 minder én we zitten weer netjes onder het eilandelijke gemiddelde. Dat wekelijkse gemiddelde staat voor Goeree-Overflakkee vandaag op 18,1 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard is er echter wel weer iemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.