RIVM meldt 18 besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 16 mei. Er is een mooie daling te zien.

Door Sam Fish 

Al dagen is er een mooie daling te zien in de landelijke besmettingscijfers. Dat is erg fijn, aangezien morgen de laatste dag is dat het kabinet de versoepelingen kan tegenhouden. Het ziet er niet naar uit dat dat gaat gebeuren. Zeker niet als de cijfers zo blijven dalen.

In de afgelopen 24 uur zijn er voor heel Nederland 4494 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn slechts 26 minder dan gisteren, maar het is een daling én het zit netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat vandaag ook 5478,9 besmettingen per dag. Op het eiland zijn we helaas gestegen. Gisteren werden er 12 nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er 18 in 24 uur tijd. Dat valt nog mee, maar hopelijk stijgt het niet nog verder. We zitten nog net onder het wekelijks gemiddelde van 20,9 besmettingen per dag.

CuraMare 

Volgens het coronadashboard zijn er opnieuw twee mensen opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Normaal gesproken komt zorgorganisatie CuraMare elke vrijdag met een nieuwe coronakaart. Daarop is de situatie per locatie te bekijken, dus ook hoe het ervoor staat in het ziekenhuis. Echter kwam er door Hemelvaartdag geen nieuwe kaart afgelopen vrijdag, die komt morgen. Morgen weten we dus hoe het nu in het ziekenhuis is en op alle andere locaties. Ter vergelijking kijken we nog even naar de laatste nieuwe kaart van vrijdag 7 mei.

Op die kaart is te zien dat er op dat moment 18 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis lagen. En verder waren er nog drie besmette cliënten binnen de thuiszorg. Buiten die twee onderdelen van CuraMare lijken de locaties helemaal schoon te zijn. Hopelijk blijft dat zo als we morgen de nieuwe kaart krijgen.

CuraMare coronakaart 7 mei