Aantal nieuwe besmettingen vandaag ruim gehalveerd

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft de cijfers van vrijdag 14 mei online gepubliceerd op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish

Landelijk meldt het RIVM vandaag 5608 nieuwe besmettingen, dat zijn er 480 minder dan gisteren. Dat zit ook onder het landelijk gemiddelde van de afgelopen 7 dagen, dat ligt namelijk op 6220,1 besmettingen per dag. En ook op het eiland zijn we drastisch gezakt vandaag. In 24 uur tijd zijn er op Goeree-Overflakkee 15 nieuwe besmettingen gemeld, dat is een ruime halvering vergeleken met de afgelopen dagen. Gisteren werden er namelijk nog 34 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde op het eiland ligt op 22,4 besmettingen per dag, daar zitten we dus mooi onder vandaag.

Doordat het cijfer op het eiland ineens zo sterk gedaald is, hebben we gekeken of er misschien sprake is van een storing. Wij hebben hier echter niets over kunnen vinden tot nu toe. Dus hopelijk klopt alles gewoon.

Ziekenhuis 

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is de laatste dagen toegenomen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op dit moment liggen er in heel Nederland 2250 mensen met het coronavirus in een ziekenhuis. Gisteren waren dat er 19 minder. De schatting is dat op wat langere termijn het aantal ziekenhuispatiënten met corona met een redelijk tempo zal dalen. Op de IC’s is de bezetting wel wat verder gedaald. Er liggen nu 728 mensen op een intensive care-afdeling in Nederland, dat zijn er 5 minder dan gisteren.

Hoe de situatie binnen het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland precies is, weten we maandag pas. Normaal gesproken delen zij elke vrijdag een nieuwe coronakaart. Echter is het Hemelvaartweekend en dus komt de kaart een paar dagen later pas.