RIVM meldt 25 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste cijfers. We kijken naar de informatie van donderdag 22 april.

Door Sam Fish

Het is overduidelijk als we zeggen dat de cijfers van vandaag niet mals zijn. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur maar liefst 9648 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 10.000 in één dag! Het zijn er ook 1134 meer dan een dag eerder. Dat is dus geen positief beeld voor vandaag. Hopelijk blijft het bij een uitschieter en is het niet de nieuwe lijn in de cijfers.

Op Goeree-Overflakkee is ook een aardige stijging te zien. Hier zijn in 24 uur tijd 25 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 10 meer dan gisteren. Ook zijn er volgens het coronadashboard vier mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat zien we morgen pas echt duidelijk, dan komt er een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare.

CuraMare  

Die nieuwe kaart komt morgen en dus kijken we nog heel even naar de situatie zoals die vorige week werd gepubliceerd. Zo is op de kaart van vrijdag 16 april te zien dat er op dat moment 15 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Hoeveel van hen op de intensive care liggen is niet bekend. Daarnaast ligt er ook nog een patiënt op de afdeling tijdelijke opname en is er nog één cliënt van de thuiszorg besmet met het virus.

In totaal zijn er binnen CuraMare gelukkig al 428 coronapatiënten genezen verklaard. Maar helaas zijn er ook 69 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

curamare coronakaart 16 april