RIVM meldt 15 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld. Daarop is nu alle informatie voor woensdag 21 april te vinden.

Door Sam Fish

Zo is er te zien dat de cijfers landelijk weer aardig zijn gestegen. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 8530 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1682 meer dan gisteren! Een flinke stijging dus. Op Goeree-Overflakkee is het juist de andere kant opgegaan. Op het eiland zijn in één dag tijd 15 nieuwe besmettingen gemeld, 7 minder dan gisteren.

Vaccinatie met Jansen 

Er was een tijdje wat te doen om het Janssen vaccin. Eerst kon het niet snel genoeg naar Nederland komen, want je hebt er maar één prik van nodig. Maar toen het er eenmaal was bleek dat je ook met dit type vaccin een kleine kans hebt op een bijzondere vorm van trombose. Nog voordat het vaccin werd gebruikt werd het al stilgelegd. Er is meteen een onderzoek gestart. Maar net als bij het AstraZeneca vaccin wordt er gezegd ‘de voordelen zijn groter dan de mogelijke nadelen’. De kans op trombose is immers erg klein.

Maar inmiddels zijn de eerste mensen geprikt met het vaccin. Het Janssen-vaccin wordt vooral geprikt bij zorgmedewerkers die direct contact hebben met coronapatiënten.