27 nieuwe besmettingen gemeld door het RIVM

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard wordt elke dag aangevuld met de coronacijfers. We kijken naar de cijfers van donderdag 8 april.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland is er weer een verschrikkelijke stijging te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er in het hele land 7833 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 1500 meer dan gisteren, om precies te zijn 1439 meer meldingen. En ook op Goeree-Overflakkee blijven de cijfers, ondanks een minimale stijging, erg hoog vandaag. Op het eiland zijn er 27 nieuwe besmettingen gemeld, slechts drie minder dan gisteren.

Wel zijn er volgens het RIVM twee mensen opgenomen in het ziekenhuis.

CuraMare 

Waar de daadwerkelijke ziekenhuiscijfers op te zien zijn is de coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Deze wordt elke vrijdag vernieuwd met de laatste cijfers. Op die kaart is de situatie te zien per locatie van CuraMare. Daarbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan niet op de kaart aangegeven, tenzij ze worden opgenomen in het ziekenhuis.

De nieuwe kaart komt dus morgen en daarom kijken we nog heel even naar de situatie zoals deze vorige week vrijdag, 2 april, werd gedeeld. Op de kaart is te zien dat er 12 mensen in het ziekenhuis liggen die te ziek zijn van het coronavirus om thuis te kunnen blijven. Hoeveel van hen op de intensive care liggen, wordt niet aangegeven op de kaart. De verzorgingstehuizen op het eiland zijn inmiddels schoon, hopelijk blijft dat zo als morgen de nieuwe kaart online verschijnt. Alleen in de thuiszorg is nog één cliënt besmet en er ligt nog iemand op de afdeling tijdelijke opname.

curamare coronakaart 2 april