Vandaag 4 nieuwe coronabesmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van zondag 4 april, Eerste Paasdag.

Door Sam Fish

Er is vandaag een mooie daling te zien in zowel de landelijke als de eilandelijke cijfers. Het RIVM meldt voor Nederland namelijk 6918 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 736 minder dan een dag eerder, wat dus erg mooi is. Houd er echter wel rekening mee dat dit mede komt doordat niet elke zorgorganisatie cijfers doorgeeft in het weekend. Normaal gesproken wordt dit op dinsdag en woensdag rechtgetrokken. Echter is de maandag deze week ook een weekend en dus worden de cijfers pas woensdag en donderdag rechtgetrokken. Morgen en dinsdag zullen de cijfers waarschijnlijk nog aan de lagere kant zijn.

Hier op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers ook aan de lage kant. Zo werden er gisteren nog 30 nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er slechts vier! Een prachtige daling als je het ons vraagt.

CuraMare 

Vlak voor het weekend werd er nog een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare gepubliceerd. Daarop is te zien dat er in de afgelopen week gelukkig niemand is overleden binnen de organisatie. Er liggen op dit moment nog 12 mensen in het ziekenhuis met coronaklachten. Zij zijn te ziek om thuis te blijven. Binnen de woonzorglocaties is inmiddels iedereen genezen verklaard. Alleen in de thuiszorg is nog één cliënt besmet en op de afdeling tijdelijke opname ligt ook nog één persoon met het virus.

curamare coronakaart 2 april