RIVM meldt 22 nieuwe coronabesmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het mag dan 1 april zijn, als het gaat om de coronacijfers maken we geen grapjes. We kijken naar de cijfers van donderdag 1 april.

Door Sam Fish

Op het coronadashboard zijn weer de laatste nieuwe cijfers te vinden. Zo is er te zien dat er in heel Nederland vandaag 7882 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 224 meer dan een dag eerder. Helaas dus weer een kleine stijging. Op Goeree-Overflakkee is voor vandaag ook een kleine stijging gemeld. Volgens het RIVM zijn er 22 nieuwe besmettingen bijgekomen in de afgelopen 24 uur, dat zijn er 2 meer dan gisteren.

CuraMare

Het is morgen vrijdag en dus komt er dan als het goed is een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarom kijken we nog heel even naar de situatie van vorige week, zoals deze op vrijdag 26 maart werd gedeeld.

Op die kaart is te zien dat er op dit moment 13 mensen in het ziekenhuis worden behandeld tegen het virus. Zowel in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh als binnen de thuiszorg is één besmetting met het virus. En er liggen nog drie patiënten op de afdeling tijdelijke opname. Sinds de nieuwe telling van 1 september zijn er gelukkig 372 mensen genezen verklaard van het virus binnen CuraMare. Helaas zijn er echter ook al 68 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

curamare coronakaart 26 maart